2016/03/23

Ромео, Дон Жуан и Казанова да го ДУХАТ!Всички ги знаем онези дето “мнооого ги въртят”. Онея, сновящите напред-назад, дето всички момичета са им в краката. “Наглите типове” им казва майка ми. Ама малко хора знаят какво всъщност целят всички те. “Имат нужда от внимание” казват. “Вътрешно са раними и са издигнали стена около себе си” мисли си всяка отчаяно влюбена мацка, която просто не може да си обясни по друг начин защо не й пише или не й вдига телефона въпростният долен индивид.
В действителност истината е много по-проста. Съвременните т. нар. fuckboys могат да бъдат разделени на две “породи”:

1)   Бивши плужеци
Този вид е започнал съществуването си от нааай-долното стъпалце на “хранителната верига”. В прогимназията сигурно са го спуквали от подигравки я за очилата, я за брекетите, я за пъпките. Но с времето той е израснал – така да се каже, “възмъжал” е.
Най-често плужечето среща някое “много специално момиче” в гимназията, което действително е също толкова трагично като него. Просто двама смотльовци са се намерили, окей, няма нищо лошо. Обаче след време, обикновено след като въпросната класна дама му пусне, нашият започва лека полека да се надува. “Вдига му се работата.”
След месец-два-три, като се понаучи да прави секс и е вече уверен във възможностите си, решава, че приятелката му не му е в категорията.  Вече е достатъчно популярен (след като е получил достатъчно женско внимание от нейна страна, което да го “шлифова”) и около него започват да се навъртат и по-готини мадами. Той няма нищо против, заговаря ги, пише им, пощипва им дупетата в дискотеката. И малко по малко изгражда новия си характер. На долен, лъжлив задник, който всъщност е смешен отстрани, но (стига да си вярва) все ще се намери коя да му пусне.

2)   Лайна по природа
Като по-малки на тази елитна порода момчета е било угаждано. Всяка тяхна прищявка е била закон за майките им и с годините са свикнали да получават каквото искат, обикновено чрез манипулация. Или просто “трябва да знае какво да каже и как да го каже”.
По абсолютно същия начин стоят нещата и с другите жени – разказват им вицове, забавляват ги, правят им комплименти, използват заучени фрази до момента, в който съответното момиче се озове в леглото им. След това бързо губят интерес и гледат да се отърват от “лепката” по възможно най-бързия начин.
Всъщност за “ловците по кръв” има една доста откровена и описателна метафора, че поведението им, погледнато през призмата на една връзка, може да бъде назовано чрез имената на три най-обикновени цветя. А именно: Омайниче, Мушкато и Бегония. След това не очаквайте нищо от тях.


Та, така... Няма ги вече онези персонажи от старовремските пиеси, романи, приказки и т.н. А колкото до днешните – не се опитвайте да ги “опитомите”. Дори и временно да успеете, не се надявайте на много – “Всяко чудо за три дни”. Оставете ги да се носят по течението, а някой ден, докато другите са родители в щастливи семейства, играчът ще виси в някое казино, фиркан до козирката, в опит да припечели някой лев над посредствената си заплата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар